Forlaget Vandkunsten » Bøger alfabetisk » Klædt på til skindet - Modens kultur og æstetik » Pressen skrev

Pressen skrev

Modens nøgne sandheder
Med kyndige kig ind i den sære modeverden får vi indblik i, hvordan dens kultur har afspejlet sindelagstendenserne i den vestlige verdens samfund.
Efterhånden som moden er blevet alles eje, er den kommet til at spille en stigende rolle i vores tørst efter udtryk og identitet. De flot illustrerede kapitler om håndværket, industrien, medierne og de uforudsigelige tendenser bag moden giver et spændende indblik en branche, som ikke helt ligner nogen anden.
Jyllands-Posten 18. december 2011.

Mode for viderekomne
... Her får man et fascinerende indblik i modeshows som en art teatralsk performanceteater, når kommunikationschef ved Designmuseum Danmark Nikolina Olsen-Ruhe ser på Alexander McQueen, Hussein Chalayan og danske Henrik Vibskovs eksperimenter med kunst og mode. Designer Mads Nørgaard fortæller om mandemodens subtile, men ikke desto mindre radikale forandringer i de senere år. Og nyere trends som homeless chic og granny chic bliver forklaret af Maria Mackinney-Valentin, ph. d. ved Kunstakademiets Designskole, der beskriver mode som et socialt fænomen.
Hvorfor blev for eksempel en ung, psykisk syg og hjemløs kineser, kaldet Brother Sharp, genstand for verdensomspændende hype på nettet, hvor billeder af ham cirkulerede, og han blev kåret udråbt til modeikon og sammenlignet med Brad Pitt? Det, og meget, meget mere om krydsfeltet mellem mode, kultur og identitet, kan man blive klog på, rigtig klog endda, med Klædt på til skindet.
Iben Albinus Sabroe, Information 23. december 2011.

Fashionista-guf
Hvis du interesserer dig den mindste smule for mode og for de ideer, kulturstrømme og tendenser, der gør, at vi klæder os, som vi gør, er Klædt til skindet - modens kultur og æstetik ( Forlaget Vandkunsten ) en lækkerbisken. Bogen er inspirerende illustreret og dækker ikke bare, hvad du, jeg og vore mødre og mormødre har klædt os i, men også hvad deres og vores mænd påvirkes af, når de klæder sig på.
Julia, Femina 26. januar 2012.

Lektørudtalelse
Klædt på til skindet er 13 bidrag om modens mange samfundsmæssige aspekter, både historisk og aktuelt. Der gives et grundigt indblik i udviklingen fra at mode kun har været forbeholdt de højere klasser til nu at være en masseindustri. Bidragene er skrevet, så alle modeinteresserede kan være med og layoutet er indbydende.
Katja Larsen, uge 1, 2012.

Fashion on a higher level
In a country where designer stars so far have been synonymous with Arne Jacobsen and Hans Jørgen Wegner for their classy chairs, it's quite the news story when respected names in academia publish an ambitious work on fashion. Design scholars Lars Dybdahl and Ida Engholm are the duo behind Klædt på til skindet, in English 'Dressing Up - The Culture and Aesthetics of Fashion', a volumnious new study of the meaning of fashion from the birth of couture to contemporary art in Fashion. Finally!
dansk daily 3. februar 2012. Se omtalen her.