Forlaget Vandkunsten » Bøger alfabetisk » Kvinde på flugt fra meddelelse

Kvinde på flugt fra meddelelse

David Grossman: Kvinde på flugt fra meddelelse. Udgivet september 2011. 1. udgave. 1. oplag. 672 sider. Hæftet. 349,95 kr. ISBN 978-87-7695-211-2.

Tilrettelagt af Allan Daastrup, oversat af Hans Henrik og Rivka Uzan Fafner.

Udsolgt

Nu som ebog til 125,00 kr. Køb her.

Oversat af Hans Henrik og Rivka Uzan Fafner

"Et nyt hovedværk i litteraturen", Bjørn Bredal i Politiken

Kvinde på flugt fra meddelelse er en kærlighedshistorie, en krigsroman og en beretning om Israel i krigens skygge fra seksdageskrigen til Al Aqsa Intifadaen. Men først og fremmest er den en frontberetning fra familien, hvor ingen undgår følgerne af at leve i et land i permanent krigstilstand.

I centrum står kvinden Ora, hvis søn har ladet sig genhverve til en stor militær operation. Da det går op for hende, at hun hvert øjeblik kan modtage meddelelsen om sønnens død, bliver hun grebet af frygt. Hun flygter fra sit hjem, og sammen med en tidligere kæreste begiver hun sig på en vandring gennem Israel, i den overbevisning, at han ikke kan dø, hvis hun ikke er hjemme til at modtage meddelelsen om det. Under vandringen fortæller hun med stor intensitet sin egen og sønnens historie, som om selve fortælleakten vil holde ham i live.

David Grossmans roman er blevet modtaget som en af vor tids store anti-krigsfortællinger. Grossman mistede under arbejdet med romanen sin egen søn, der var i israelsk militærtjeneste.

Grossman besøgte Danmark i forbindelse med Louisianas litteraturfestival i august. Interviews med ham kunne læses i Kristeligt Dagblad (Allan Sørensen), Politiken (Hanne Foighel, som også interviewede til Orientering på P1), Berlingske og Information.""Kvinde på flugt fra meddelse" er med rette blevet hyldet alle de steder, romanen er udkommet, selv i den arabiske presse er der drysset mild stjerneregn ned over Grossman, der nok tidligere har skrevet ambitiøse romaner, men som når et højdepunkt i sit eget forfatterskab og i det moderne Israels litteratur med dette værk ... Uanset hvilket filter man ser romanen igennem - bibelsk, politisk, biografisk, litteraturhistorisk - gør den indtryk, men størst af alt er dog det præg, den sætter på læseren ved i talrige smukke, indlevende sætninger at indkredse den største frygt: at miste sit barn." Michael Bach Henriksen, Kristeligt Dagblad