Forlaget Vandkunsten » Bøger alfabetisk » Børnenes livretter » Pressen skrev

Pressen skrev

Livretter

Børnenes livretter er ikke kun til forældre, men kan også læse af storebror eller storesøster, der skal finde på noget at lave til ugens maddag.
Bogen er skrevet af Kirsten Almind , der har lavet mad til børn i en institution i 20 år. Bagsiden reklamerer med, at alle opskrifterne er grundigt afprøvet på børn og voksne. Det tror man godt på, for de fleste af dem ser friske og lækre ud.
Kirsten Almind mener, at børnemad ikke skal være »ruskomsnusk og ting, der bliver rodet sammen i én pærevælling,« og det er der heller ikke meget af her.
I stedet er det enkel mad og simple opskrifter. En ret som »Rødspættefilet med fettuccine, karry, løg, æblesovs og broccoli« lyder ikke helt nem, men det hele giver faktisk sig selv, når man først går i gang. Bogen kan anbefales til alle børn med en fast maddag. Her er idéer til et helt år.

Markus Bernsen, Weekendavisen 30. december 2011.

God mad til børnene

Nu er der godt nyt til vi forældre, der mangler inspiration til, hvilken mad vi skal servere for vores børn. Kirsten Almind , der i mere end 20 år har lavet mad til børn i en daginstitution, deler nemlig generøst ud af sine erfaringer i bogen »Børnenes livretter«. Opskrifterne er tænkt til familier med børn i alderen et til seks år, og der er mange gode retter at vælge imellem. Det er helt enkel og sund mad, som Kirsten Almind præsenterer, og retterne skal nok vække glæde hos børnene. Og børnene kan sagtens give en hånd med i køkkenet, når maden skal tilberedes, for opskrifterne er enkle og velbeskrevne i bogen.

Blandt de mange opskrifter er klassikere som boller i karry, fiskefrikadeller og spaghetti i kødsovs, men her er også lammefrikadeller og pizza, inspiration til pålæg samt gode opskrifter på brød og kager.

Kirsten Purkær Gomes, JydskeVestkysten, den 18. december 2010.

Lykkelige livretter

Der er ingen måde man bliver nemmere lykkelig på end ved at lave og spise de livretter, man fik som barn. I Kirsten Asminds bog »Børnenes livretter« står de der allesammen. Lige fra lammefrikadeller og ovnstegnt kylling med cornflakes til brunsvigere og gulerodmuffins. Jeg ser dog forgæves efter min elskede citronfromage og hakkebøffer med bløde løg, men jeg har sikkert også meget bedre af koldskål med pureret jordbær og rødbedesalat med rå pære. Uhm! En virkelig fin kogebog til den moderne familie, der også vil ligge lykkeligt i barnehænder.

Dagbladet Hostebro-Struer, den 18. december 2010.

Lektørudtalelse

Der er altid inspiration at hente i en ny kogebog, og selv om mange af bogens retter er gamle kendinge, kan den motivere til at servere kendte retter med nyt tilbehør og til at turde præsentere de kræsne små for både fisk og grønt.

Ulla Møller, uge 04/2001.