Forlaget Vandkunsten » Bøger alfabetisk » Elmelundemesteren i Fanefjord Kirke » Pressen skrev

Pressen skrev

Traditioner

En ny bog om kalkmalerierne i Fanefjord Kirke på Møn er nærmest sat op som et katalog. Motiv for motiv gennemgås.
De mange billeder på Fanefjord Kirkes vægge sættes i kulturhistorisk sammenhæng, og det gør Annett Scavenius godt, overskueligt og fyldt med information.
Disse mængder af billeder fra Fanefjords overmalede kirke giver et indtryk af, hvordan danske kirker har set ud op til reformationen og pietismens billedstorm. Fanefjord er et eksempel på, at de største middelalderlige skatte ofte er bevaret i udkanterne af landet. Her har der ikke været økonomi i forandring og dermed ødelæggelse af det gamle ...
Elmelundmesteren [er] ... en stor fabulerende folkekunstner, der lever i sine billeders mængde. En overfyldt udtrykskraft og en elementær og påtrængende fortælleglæde - og udtryk for en lokal kultur: Der rækkes tunge, gestikuleres og især i fortællingernes udkant ses en rå og saftig humor. Er man forbi det første chok og går ned i detaljen, møder man en rigdom i mange dejlige billeder.

Gorm Spaabæk, Nordjyske Stiftstidende, 22. maj 2011.

Bog med kalkens skønne malerier

Kirkens kalkmalerier er storartede og et samlet kunstværk af betydelige dimensioner. (...) mulighed for at få den (bibelhistorien red.) forklaret med særlige og interessante vinkler, som Annet Scavenius er mester for.

Svend Klarskov, Sjællandske, 18. juni 2010.

Elmelundemesteren

Annett Scavenius (BA i kunsthistorie) gennemgår kirkens billeder hvælving for hvælving. Hendes grundige og detaljerige forklaringer er ledsaget af smukke og tydelige fotooptagelser fra den nyrestaurerede kirke af Nationalmuseets fotograf, Robert Fortuna. Bogen er meget smuk, med mange fotos og læseværdige kommentar.

Troels Laursen, Kulturkapellet, 10. juni 2010. Læs hele anmeldelsen her

Flot bog om kalkmalerier

I en meget smukt illustreret bog guider Annett Scavenius sine læsere rundt på et letlæst sprog.

Kristeligt Dagblad, 14. juni 2010.

Lektørudtalelse

Det er oplagt at have den smukke bog om Elmelundemesterens udsmykninger i Fanefjord Kirke på Møn med i bagagen, (...) En smuk og veltilrettelagt bog om Elmelundemesterens sengotiske kalkmalerier i Fanefjord Kirke på Møn.

Søren Brunbech, DBC, uge 27 2010.