Forlaget Vandkunsten » Bøger alfabetisk » Det persiske køkken

Det persiske køkken

Joseph Sinaki: Det persiske køkken. Udgivet september 2010. 1. udgave. 1. oplag. 140 sider. Indbundet, illustreret. 269 kr. ISBN 978-87-7695-164-1.

Udsolgt

Kokkens hus, âshpaz-khâneh, er den persiske betegnelse for et køkken, og det er fra denne region i det iranske hjem den herboende iraner Joseph Sinaki har medbragt opskrifterne til denne første grundlæggende kogebog om det persiske køkken på dansk. Det persiske køkken er kendt for dets sans for æstetik og sarte leg med smagsløgene og er derfor, i modsætning til det arabiske køkken, ikke overvældende stærkt krydret.

Mange retter er baseret på en kombination af ris og grønsager, kalv, lam, kylling, fisk og ikke mindst brugen af velduftende urter og milde krydderier som safran og kanel. Et andet kendetegn er den udbredte brug af nødder, lime, kvæde, granatæble, sveske, abrikos og rosin. I bogen finder man opskrifter på de mest populære retter, både småretter og hovedretter, men også et udvalg af de mest karakteristiske desserter.