Forlaget Vandkunsten » Bøger alfabetisk » Syv

Syv

Tina Enghoff, Uzma Andresen: Syv. Udgivet maj 2010. 1. udgave. 1. oplag. 152 sider. Stort tværformat, indbundet i lærred med indklæbet billede på forpermen. 299 kr. ISBN 978-87-7695-166-5.

Tilrettelagt af Tina Enghoff.

Køb
30 anonymiserede fotografiske portrætter af indvandrerkvinder, som i dette øjeblik lever i voldelige ægteskaber, de ikke kan komme ud af, fordi de så automatisk vil blive udvist fra Danmark. De har ikke været her i de syv år, som udlændingeloven foreskriver.

En chokerende fotobog, skrevet i samarbejde mellem en af Danmarks kendteste fotografer og en ligestillingsaktivist om, hvordan lovgivningen som en utilsigtet bivirkning har gjort en udsat gruppe kvinder retsløse. Bogens syv beretninger er skrevet sammen af radiojournalisten Malene Fenger Grøndal.

Bogen vil ryste og ruske, og den og ledsages af en udstilling på Det kongelige Bibliotek samt af to debatmøder. Det ene møde handler om kunstens rolle i politik (fredag den 28. maj klokken 17), det andet handler om bogens tema: De retsløse indvandrerkvinder (torsdag den 3. juni. 16.30)