Forlaget Vandkunsten » Bøger alfabetisk » Alle disse løfter om et tidssvarende sundhedsvæsen » Pressen skrev

Pressen skrev

Læger uden magt

Det tjener den til ære, at skribenterne ikke fortaber sig i et teknisk sprog og et uigennemskueligt ideologisk slagsmål (...) Særligt skal Tage Voss, Tom Skyhøj Olsen og Niels Høiby fremhæves for at skrive deres pointer frem med retorisk smæk og for at brede diagnosen af sundhedsvæsnet ud, så det bliver en kritisk analyse af Velfærdsdanmark anno 2010, hvor magt udøves i systemer og ikke af tydelige autoriteter.

Esben Schørring, Berlingske Tidende, 5. marts 2010. Læs hele anmeldelsen her

Opråb for døve øren

... en veltimet opsang til et døende sundhedsvæsen. (...) Bogens helt store styrke er at man kommer vidt omkring i sundhedsvæsenet. Forfatterne øser af deres indsigt i et sygdomsramt system (...) Et velplaceret spark til de politikere og embedsmænd, der fortsat foregøgler sig selv og resten af befolkningen, at vi har et sundhedssystem i "verdensklasse".

Poul Aarøe Pedersen, Politiken, 6. februar 2010. Læs hele anmeldelsen her

Fri os fra patienterne

15 overlæger - hvoraf en del er gået på pension og derfor kan tale og skrive frit uden risiko for at blive fyret for kritisk åbentmundethed, sådan som Tom Skyhøj blev - tager for alvor bladet fra munden i en bog, der ikke lægger skjul på, at den er partisk, men den er samtidig svær at affærdige.

Poul Pilgaard Johnsen, Weekendavisen, 23. december 2009.

De gamle vulkaner rumler af vrede og sprutter med løsninger

Bogen er spækket med sygehistorier, som konkret illustrerer baggrunden for kritikken, men der er også rigeligt statistiske informationer, som underbygger, at der er tale om en rutsjetur, hvor det danske sygehusvæsen fra at være det femtebedste i verden nu er det 30.-bedste. (...) Sproget er sprudlende og smukt båret oppe af harme og engagement. (...) Bogen emmer af ægte følt indignation og bekymring over, at det nødvendige lægefaglige skøn ignoreres af tvetungede og spareivrige politikere, som ikke vil tage ansvaret for konsekvenserne.

Karen Ellen Spannow, Sygeplejersken,

Dansk seniorpolitik - apokalypse nå!

ikke utenkelig at en eldre erfaren overlege kan komme med nyttige og konstruktive forslag til endringer og forbedringer av systemene. Dessverre er det ikke konstruktive forslag som preger denne boken. Den fremstår, med noen få hederlige unntak, som en endeløs klagesang, stort sett over temaet "alt var mye bedre før". Flere av innleggene bekrefter alle forestillinger om eldre mannlige overleger som arrogante besserwissere (...) For meg blir dette en samling apokalyptiske skrifter fra en avgående legegenerasjon som er frustrert fordi de ikke selv lenger sitter ved roret.

O G Aasland, Tidsskrift for Den norske legeforening, 2010. Læs hele anmeldelsen her

Lægen er i dag ikke agtet som tilforn"

Dansk Selskab for Selvretfærdig Surhed i Sundhedsvæsenet, (adækvat betegnelse for de 16 sure og bedrevidende bidragydere; (...) bringer ramsaltede synspunkter om vores sundhedsvæsen til torvs. (...) en opstemmet bunke af fordomme, postulater, idiosynkrasier samt had (...) Engang nød de næsegrus ærefrygt. I dag har de heldigvis fået rigtig god tid til at skrive debatbøger og putte på greenen.

h:b:n, Danske Bioanalytikere, 25. februar 2010

Lektørudtalelse

Bogen er skrevet af en række fremtrædende fagfolk indenfor sundhedsvæsenet, der hver fra deres perspektiv dokumenteree, hvordan vores sundhedsvæsen er blevet udhulet og ikke er nær så velfungerende, som vi og vores politikere gerne vil bryste os af. (...) Debatbog, der over en bred kam sætter vores måde at indrette sundhedsvæsenet under kritisk lup.

Ellen Lind Jensen, uge 12, 2010