Forlaget Vandkunsten » Bøger alfabetisk » Husmoderens køkken i 50'erne og 60'erne » Pressen skrev om Husmoderens køkken:

Pressen skrev om Husmoderens køkken:

Nostalgi så det batter

Jeg blev glad med det samme, jeg fik "husmoderens køkken i 50erne & 60erne " i hænderne, for straks fløj tankerne tilbage til dengang, jeg var dreng i de glade 60ere. (...) Bogen henvender sig ikke kun til den ældre generation, men helt sikkert også til de unge. De gamle opskrifter er jo baggrunden for den madlavning, som vi laver i dag. Bogen, der er skrevet af Claes Benthien, er alle tiders gaveidé.

Per Petersen, JydskeVestkysten, 9. april 2010

Husmødre. Et langt, lykkeligt trip ned ad Mindernes Boulevard - Munter komsammen.

...Vi er ude i historisk madlavning og kuriosa. Alligevel er det en skøn bog, der drager interesserede til sig som fluer om et stykke sukker. Alle vil bladre i deres barndom og genkende tidens typiske æstetik. Benthien har bøgerne Tarteletter, Dåsekogebogen og Pølsemad på samvittigheden og afslører sig hurtigt som husmoder-fetichist og indehaver af en udsøgt samling reklamer, madopskrifter, kogebøger, syltebøger, bagebøger og dameblade ... Forfatteren er forelsket helt ned i tidens overstadige sprogtoge, der i dag kun overlever på visse plejehjem: "Vi skal have mange gæster, men ønsker ikke at sidde til bords. Anret festligt dekorerede fade med mange småretter arrangeret på morsom vis. Cocktailbærrene kan f.eks. sættes på pinde og stikkes i overskårne citroner og hvorfor ikke gøre det samme med baconrullerne i et blomkål?" Det er en uopslidelig glæde at være kvinde netop i dag og tænke - gu' vil jeg ej.

Pernille Steensgaard, Weekendavisen, 23. december 2009.

Boghåndværk

En bog til dem, der med glæde husker den lune lugt af tvebakker og vokset hyldepapir i farmors køkkenskab. Fra tiden da en æggekage var kanariegul og blev serveret i postkasserødt fad, og en grøn peber virkelig var grøn, og der var bacon, smør og piskefløde i det meste, og herlighederne blev trykt med grov raster på dårligt papir, så alle farver blev stikkende og pågående. Bogen kombinerer på vidunderlig fjantet vis reklamer, opskrifter og dekorative skilleblade af smilende røde pølser og muntre rejer, prikstreger, pagina i sorte æg. Funktionelt og legende glad for sit eget emne, og konsekvent i pagt med den tid og den æstetik, bogen fortæller om. Alt gennemført på ubestrøget papir og vaskbart omslag, så det går an at tage bogen med ud i køkkenet og forsøge sig med opskrifterne.

JB, Foreningen for Boghaanværk, 2009

Som Yvonne om søndagen

Husmoderens køkken i 50'erne og 60'erne" sætter gang i nostalgien
Skrevet med liv og sjæl og mange nostaligiske opskrifter (...) Forfatter Claes Benthien har ret, når han indleder sit forord sådan her: "De dufte og smage, der kom fra husmoderens køkken, har indlejret sig dybt i vores erindring, og når vi møder dem senere i livet, kan de - på både godt og ondt - være med til at genkalde stemninger og situationer fra vores liv". Netop det skete hos denne skribent, som man vil kunne læse af artiklen her. Og det vil helt sikkert ske hos alle, der får " Husmoderens køkken i 50' erne og 60' erne" i hænderne. Maden dengang var nu ikke så tosset.

Marianne Koch, FyensStiftstidende, 2. januar 2010. Læs hele anmeldelsen her.

Husmoderens køkken for 50 år siden

For en, der er vokset op omkring 1960, er den en nostalgisk rejse hjem til barndommens køkkenborde, hvor mødre lignede Kirsten Hüttemeier og fædre kun viste sig i køkkenet for at hente isterninger eller proptrækker. Til ham, den sjuft, er der selvfølgelig retro-cocktailopskrifter.

Jens Andersen, Berlingske Tidende, den 12. december 2009.

Nostalgi med opskrifter

en sjov kogebog, der tager os på en nostalgisk, kulturhistorisk rejse til den tid, hvor teknologien for alvor begyndte at udfolde sig, og hvor husmoderen alene stod for hus og hjem.

Anne Skovgaard-Petersen, Familiejournal, uge 11, 2010.

Kulturhistorie

Der er dømt kulturhistorie, nostalig og håndkolorerede billeder i "Husmoderens køkken i 50'erne og 60'erne". Det er slående, hvor mange retter der stadig laves flittigt og endda har fået en renæssance. De skønne illustrationer kalder på smil ...

Alt for Damerne, 21. januar 2010.

Et kærligt portræt

Bogen er et kærligt portræt af den husmoderrolle, der var på sit højeste i 50`erne og 60`erne og den er gennemillustreret med samtidige tegninger og fotos.

Hendes Verden, 22. februar 2010

Vidende bog

Letlæst og vidende bog om dansk madkultur i 1950'erne og 1960'erne.

Conni Boll Christensen, Lektørudtalelse, uge 2010/01