Forlaget Vandkunsten » Bøger alfabetisk » En mand, som elsker

En mand, som elsker

Martin Walser: En mand, som elsker. Udgivet oktober 2009. 1. udgave. 1. oplag. 240 sider. Hæftet. 299 kr. ISBN 978-87-7695-141-2.

Tilrettelagt af Allan Daastrup, oversat af Anette Petersen.

Udsolgt

Oversat af Anette Petersen. Tilrettelagt af Allan Daastrup

"Inden han så hende, havde hun allerede set ham ...".

I sommeren 1823 får to mennesker blik for hinanden på promenaden i kurstedet Marienbad. Den ene er Goethe på 73 år, den anden den 19-årige Ulrike. Johan Wolfgang von Goethe (1749-1832) havde da for længst indskrevet sig i historien som en af de største inden for tysk kultur. Ulrike var en adelsfrøken hjemme på sommerferie fra kostskolen i Strasbourg, hyppigt i selskab med sine to kvidrende yngre søstre.

En mand som elsker fortæller historien om Goethes sidste store kærlighed. Om samtalerne mellem de to på deres daglige promenader, – kort sagt om den sjælenes samstemmighed, som Goethe priser. Hans officielle frieri forbliver ubesvaret, en rival dukker op, og han tager usikkerheden om forholdets natur med sig hjem til vinteren i Weimar, indtil der ved nytår sker en overraskende drejning i begivenhedernes gang.

Forfatteren, Martin Walser er født i 1927. Walser har fået mange litterære priser og udmærkelser, i 1998 modtog han de tyske boghandleres fredspris, den største hædersbevisning i tysk litteratur.