Forlaget Vandkunsten » Bøger alfabetisk » Maleren Dankvart Dreyer » Pressemeddelelse

Pressemeddelelse

Dankvart Dreyer – den oversete guldaldermaler

Med lange mellemrum udkommer der et værk, der er resultatet af mange års konstant beskæftigelse med et hidtil overset emne, og som får afgørende indflydelse på eftertidens opfattelse.

Et sådant værk er kunsthistorikeren Suzanne Ludvigsens Maleren Dankvart Dreyer 1-2.

Den fynske guldaldermaler Dankvart Dreyer (1816-1852) er værdsat for sine intense skildringer af træer og landskaber. Hans billeder skiller sig imidlertid meget ud fra de andre guldaldermaleres værker, og derfor bedømte samtiden ham strengt og endte med at glemme ham.

Med dette tobindsværk fortæller Suzanne Ludvigsen om Dreyers stærke samhørighed med naturen, hans koloristiske talent, hans evne til at skildre lyset, selv i mørke, og hans intuitive kompositoriske begavelse. Bind 1 skildrer Dreyers livsforløb, hovedsageligt belyst gennem hans værker, mens kataloget i bind 2 gengiver alle de 290 kendte malerier fra Dankvart Dreyers hånd.

Suzanne Ludvigsen kalder i sin bog Dankvart Dreyers billeder for naturbetagede. Intensiteten i hans bedste billeder har givet ham en renæssance blandt vor tids yngre kunstpublikum, hvad man kunne se på tilstrømningen til de to Dreyer-udstillinger, som i 2006 og 2007 fandt sted på Fyns Kunstmuseum i Odense og på Den Hirschsprungske Samling i København.

Forfatteren, Suzanne Ludvigsen, bor midt i en Dankvart Dreyersk fynsk natur. Hun kan kontaktes gennem forlaget.

Vi sender jer hermed Maleren Dankvart Dreyer 1-2 til anmeldelse. Værket udkommer fredag den 13. juni – smukt tilrettelagt af Mette Mourier!

Med venlig hilsen
Marie Starup
marie@forlagetvandkunsten.dk
Billeder til pressebrug kan ses på: www.forlagetvandkunsten.dk/107761

Suzanne Ludvigsen: Maleren Dankvart Dreyer 1-2. 1. udgave. 1. oplag. 328 + 140 sider. Indbundet og illustreret. Tilrettelagt af Mette Mourier. Forlaget Vandkunsten og Selskabet til Udgivelse af danske Mindesmærker. 749 kr. ISBN 978-87-91393-93-8.