Forlaget Vandkunsten » Bøger alfabetisk » Turisthistorier - rejse, turisme og repræsentation

Turisthistorier - rejse, turisme og repræsentation

Johanne Løgstrup, Karsten Wind Meyhoff, Søren Lose: Turisthistorier - rejse, turisme og repræsentation. Udgivet november 2007. 1. udgave. 1. oplag. 160 sider. hæftet. 149 kr. ISBN 87-7695-074-3.

Udsolgt

Turisthistorier - rejse, turisme og repræsentation er en bog om at være på farten som turist og rejsende. En række danske og udenlandske forfattere giver en indføring i turismens historie og udvikling fra midten af 1800-tallet til i dag. Det er en historie om identitet, mødet med det fremmede og de teknologiske landvindinger, som turisten anvender til at fortælle om rejsen.

Tekster af Robert Smithson, Zygmunt Bauman, Jonas Larsen, Hippolyte Taine, Orvar Löfgren, Lars Frost, Jørgen Leth, Per Højholt, Marc Augé, Niels Frank, Jacob Paludan, Anne Carson og H.C. Andersen.

Turisthistorier - rejse, turisme og repræsentation viser billeder af nutidige kunstnere, som har analyseret og arbejdet med turisme og rejse i deres værker. Blandt andre er der værker af Tacita Dean, Florian Slotawa, Walter Niedermayr, Janet Cardiff og George Bures Miller.

Bogen er udgivet i forbindelse med udstillingen Tourist's Tale - resje, turisme og repræsentation på Århus Kunstbygning efteråret 2007.