Forlaget Vandkunsten » Bøger alfabetisk » RUMI før og nu, øst og vest. Jalal al-Din Rumis liv, lære og digtning

RUMI før og nu, øst og vest. Jalal al-Din Rumis liv, lære og digtning

Franklin Lewis: RUMI før og nu, øst og vest. Jalal al-Din Rumis liv, lære og digtning. Udgivet februar 2010. 01. udgave. 01. oplag. 611 sider. Indbundet. 349 kr. ISBN 978-87-7695-054-5.

Tilrettelagt af Carl-H.K. Zakrisson, Åse Eg Jørgensen.

Udsolgt

UDSOLGT!

Den iranske mystiker Jalal al-Din Rumi (1207-1273) er i de seneste årtier blevet meget populær i Vesten, og i USA er han den mest læste digter overhovedet. Hans digte har inspireret forfattere og tænkere verden over, og de hvirvlende dervisher drejer rundt til recitation af ham i både øst og vest.

Seminar om Rumi på Teatermuseet på Hofteatret, Christiansborg Ridebane 18, den 25. marts 2010.

RUMI før og nu, øst og vest handler om den historiske Rumi samt det intellektuelle, religiøse og mystiske miljø han var en del af, baseret på en kritisk gennemgang af de originale persiske kilder. Franklin D. Lewis indvier læseren i diskussionerne og striden om Rumis liv og præsenterer de vigtigste personer omkring ham: faderen Baha al-Din, mentoren Borhan al-Din og frem for alt vennen Shams al-Din. Han gransker Rumis værker og lære, opregner Mevlevi-ordenens historie – det åndelige sufibroderskab der blev grundlagt i Konya af Rumis søn – og eftersporer Rumis indflydelse på såvel muslimsk som vestlig metafysisk tankegang. Bogen bringer et rigt udvalg af Rumis digte i dansk nyoversættelse fra persisk.