Forlaget Vandkunsten » Bøger alfabetisk » Tarteletter. Med 85 forførende opskrifter » Pressen skrev

Pressen skrev

Jeg har en svaghed for det underkendte, siger Claes Benthien, formand for Dansk Tartelet Selskab, til dagbladet Information den 23. august 2009...

Ny inspiration til tarteletter

"...en lille skøn kogebog med 85 opskrifter, kun med tarteletter.

Ugebladet Søndag, december 2008.

Blandt sæsonens bedste kogebøger

En lille sjov bog med 85 gode, solide opskrifter på tarteletfyld ... en tartelet med et godt hjemmelavet fyld kan faktisk måle sig med den højeste gastronomi.

Mikkel Karstad, Euroman, 27. marts 2008.

Efter latterliggørelse og forhånelse kommer kultstatus

- tarteletten generobrer de danske spiseborde ...

Fødevaremagasinet, februar 2008.

Masser af læser-tarteletter

Ikke mange middagsretter - hvis i det hele taget nogen - kan på samme måde som tarteletter få folk til at fnise. Fordi i det mindste nogle opfatter maden som gammeldags og ikke så lidt kikset. Men tarteletterne har sine glødende fans. (...) Nordjyske Stiftstidende er blevet bestormet med fantasifulde opskrifter ...

Nordjyske Frederikshavn og Thisted Dagblad, 11. februar 2008.

Tarteletten i fint selskab

... nydt i det skjulte med stor glæde. Nu er der godt nyt til alle tarteletelskere ...

Isabellas, 28. januar 2008

En gammel kending

Det er svært ikke at lade sig charmere af al den kærlighed til tarteletter, så hvis man enten har dårlige - eller slet ingen - erfaringer med den lille skal med det store potentiale, så er det bare med at skabe sig nogle nye positive tartelet-oplevelser.

Mad & Venner, 24. januar 2008

Det umulige er sket

I løbet af bemærkelsesværdigt kort tid er det, som især mange øst for Storebælt har været slemme til at betragte som en lidt latterlig, gammeldags ret - den gode, danske tartelet - trængt frem i første række ... det uomgængelige hovedværk i dansk gastronomi "Tarteletter".

Nordjyske Hjørring, 24. januar 2008

Tag en tartelet

... mulighederne er både flere og større, og inspiration kan du hente i Tarteletter, der giver masser af opskrifter på både fyld og sauce og såmænd også på hjemmebagte skaller og krustader.

Hendes Verden, 21. januar 2008

Det store tartelettraume

Ikke mange af varianterne kommer ind under rubrikken mormormad (...). Men hvis man har mod på et alternativ til høns i asparges, så er der meget at hente.

Birgitte Stoklund Larsen, Kristeligt Dagblad, 11. januar 2008. Læs hele artiklen her.

God dag og velkommen til Tartelettens År

Vi spiser alt for få af de sprøde skaller. Kun ca. 40 millioner bliver det til på årsbasis. ... Det er ikke engang en æske til hver! Det skal der ændres på.

Nordjyske Frederikshavn, 2. januar 2008

Tid til tarteletter

I bogen "Tarteletter" er der nyt indspark til tendensen med at gøre gamle retter nye.

Betty Clausen, Hjemmet, 22. december 2007

Tarteletten igen på danske spiseborde
Bogen Tarteletter er blevet modtaget med åbne arme, ikke kun af pressen, men også af tarteletentusiaster i det ganske land. Torben Andersen, Effektivt Landbrug, 7. december 2007

Flere tarteletter, Harry?

(...) en fin lille bog - og ikke mindst en anderledes, anvendelig bog i den ellers bevidstløse strøm af kogebøger.

Jesper Uhrup, Gastro, december 2007

Tarteletten er tilbage

Medlemstallet vokser eksplosivt hos Dansk Tartelet Selskab. Et selskab til udbredelse af tarteletten.

DR Update, 7. december 2007 Se indslaget her.

Jeg ønsker mig en kogebog

Tarteletter er for mange indbegrebet af dansk søndagsfrokost i 50'erne og 60'erne, og mange (mænd) vil formodentlig spinde af velvære bare ved tanken.

Susanne Gustafsson, Femina, 13. december 2007

Lokale tartelet-opskrifter efterlyses

Succesen giver nu anledning til, at tartelt-selskabet efterlyser lokale opskrifter i hele landet og planlægger en tarteletkongres. (...) Kun en måned efter udgivelsen er et nyt oplag på vej. Den store interesse tyder på en renæssance for den lille sprøde bund med det bløde fyld.

Sjællandske Næstved, 7 december 2007

Tarteletter i Koplevs køkken

Det er så lækkert at se at det med tarteletter også kan gøres til noget raffineret.

Kjeld Koplev, Koplevs køkken, P1, 24. november 2007. Se udvalgt opskrift og hør indslaget her.

Henrik Boserup om tarteletter

Min gode ven Søren Gericke og jeg kunne godt finde på at åbne en tarteletrestaurant. (...) Jeg synes, det er stærkt, at nogen tager tarteletten op igen. Den kan jo det samme som en burger - man kan få det hele i en mundfuld. Tarteletten er en container, hvor man kan have en lille lækkerbisken i. Og så kan man jo sætte størrelsen lidt ned, så den ikke bliver så uoverskuelig.

Henrik Boserup til Roskilde Dampradio, 7. nov. 2007. Hør hele interviewet her.

Helnæsboere i kamp for tarteletten

... Helnæstposten er hermed optaget som fuldgyldigt medlem af Dansk Tartelet Selskab. Dette er vi naturligvis glade for, men vi fortsætter samtidig bestræbelserne på at organisere en lokalafdeling her på halvøen, understreger Poul Dreisler og tilføjer, at også udenøs er velkomne som medlemmer. Dog vil det være en grundlæggende præmis i de kommende vedtægter, at bestyrelsen skal bo inden for en omkreds af 850 meter fra forsamlingshusets køkken. Her har den fabelagtige kogekone i Annelise Larsen. Vi er i gang med at forberede en tarteletaften og vil forhøre os, om hun ønsker at blive æresmedlem i den nye lokalafdeling. Som 71-årig har hun formentlig danmarksrekord i fremstilling og servering af tarteletter.


Læs Helnæspostens to artikler om tarteletter 14. nov. 2007 og 17. nov. 2007.

Oh, hvilke herlige skaller!

Midt i en med syvmileskridt marcherende globalisering (...) kan mennesket, dette i mange henseender konservative biologiske påhit, let gribes af en sært ambivalent stemning: en blanding af uro og inderlig søgen efter tegn på, at noget af verden af i går, i det mindste bare en lille bid, dog fortsat består (...)
I denne situation og på dette historiske tidspunkt ankommer så - om ikke fra himlen, så fra Forlaget Vandkunsten - bogen 'Tarteletter - med 85 forførende opskrifter'. Et værk til tiden, kan man i høj grad sige, og en bog, der i tusindvis af danske hjem bør kunne sprede glæde, sand tryghed og anvise nye veje, der med garanti er værd at betræde. (...)
Man kan i flæng nævne tarteletter med skinke og gåselever, med stegte brisler i paprika, med fasanbryst og kantareller, med porrecreme, med laks og sauce hollandaise - og hvis ikke det var, fordi man bliver så forbandet sulten af at remse den slags retter op, samtidig med at man kigger på flotte farvefotografier af sagerne, ville det være muligt at fortsætte ganske mange linjer endnu. (...)
Dansk - og international - tarteletkultur har en ambassadør. Hun hedder Babette Hersant Isaksen. Henrik Larsen, Politiken, 18. oktober 2007

Jagten på den hemmelige tartelet-forfatter

Først var den fyldt med syltetøj, så blev den til en varm rejecocktail. I dag tages tarteletten kun seriøst i provinsen. Men hvorfor vil forfatteren til en ny bog om den latterliggjorte spise ikke stå frem? M/S søgte svar i tartelet-miljøet.

Læs Jens Rebensdorffs artikel i Berlingske Tidende, 4. november 2007, her. Måske du kommer nærmere et svar på gåden om Babette Hersant Isaksen...

Tarteletterne kommer

Det har manglet længe. Et forum for mennesker med interesse for tarteletter. Men nu er fans af den lille sprøde bund med det bløde fyldt ikke længere alene.

Lolland-Falsters Folketidende, 8. december 2007

Fin lille special kogebog

At tarteletter kan fyldes med andet og meget mere end høns i asparges eller grønærter og gulerødder, kan ivrige køkkenskrivere forvisse sig om i denne fine lille kvadratiske kogebog.

Lone Krøgh, Lektørudtalelse.

Ny bog: Tarteletter

Hårdt trængt af gastronomiske modeluner har tarteletten længe levet et stille liv. Men nu kommer den endelig - tarteletternes kogebog. Et sandt festfyrværkeri af opskrifter på, hvordan man kan variere fyldet i en lille sprød tarteletbund.

Scandinavian Food & Drink, november 2007

Tarteletter

Tarteletter med 85 lækre opskrifter på fyld - selvfølgelig ikke uden høns i asparges. Babette Hersant Isaksen bager også tarteletbunde og koger sprøde krustader, og så gør hun meget ud af , at tarteletter aldrig må fyldes i god tid. Den sprøde dej skal stå i kontrast til det bløde fyld.

Familie Journalen, 3. december 2007

Den trendy tartelet

Tarteletten har måske nok ry for at være en ret som mest af alt lyder af bedsteforældre eller forsamlingshuse ude i på landet. Nu skal en ny bog derimod gøre den lille tærteskal til topmoderne mad, som unge i storbyen også kan nyde. (...) Kun fantasien syntes at sætte grænser for fyldet, der er noget mere sofistikeret end klassikeren med høns i asparges. Nu består fyldet af ingredienser som krabbe, gedeost, fasan, hummer og endda chili con carne.

Marie Ravn (DR Kultur) har talt med forfatter og oversætter Claes Benthien og madhistoriker Bi Skaarup. Sendt på P1 Morgen og P2 Plus, 24. oktober 2007. Læs mere og hør radioindslaget her.

Temaudsendelse om tarteletten

P4 kører i weekenden temaudsendelse om tarteletter i programmet Relax. De går tæt på tarteletten og får besøg af en kogekone og formanden for Dansk Tartelet Selskab. Ikke mindst prøvesmager deres nye børneeksperter tarteletter for første gang.

Sendes søndag den 28. oktober på P4 kl. 15-18. Se mere her.

Tartelettens genopstandelse

Mange elsker dem åbenlyst, lige så mange elsker dem i det skjulte og resten ved ikke, hvad de går glip af (...) Tarteletten betragtes af mange som en gammeldags spise, der - lidt nedladende - omtales som mormormad. (...) Dette synspunkt vil Babette Hersant Isaksen gøre op med én gang for alle i bogen, der er spækket med lækre, alternative forslag til, hvad man kan fylde i de små skaller.

suhrs.dk

Tarteletter?

Altså sådan en dejskal med hakkede høns, ærter og gulerødder? Tarteletter signalerer jo oldgammel livsstil og kolort under træskoene og burde vel egentlig opføres på FNs liste over truede arter.

Jørgen Aagaard, Fyens Stiftstidende, 21. oktober 2007

Godbidder - opskrifter til trængt tartelet

I 2002 serverede Søren Østergaard tarteletter med høns i asparges til publikum i Zirkus Nemo. Den alternative artist (...) er da også æresmedlem i det nystiftede Dansk Tartelet Selskab, som ønsker at fremme disse butterdejskurves ry og omdømme. Stifteren er Babette Hersant Isaksen, som på mandag udgiver kogebogen "Tarteletter" med 85 opskrifter.

Jydske Vestkysten, 19. oktober 2007

Tartelettens renæssance

Engang var den hofretten, når der skulle kræses ekstra meget for søndagsmenuen. Og når forsamlingshuset blændede op for bryllupper og konfirmationer - ja, så var tarteletten en af de sikre vindere på menukortet. I nyere tid har den levet et mere ubemærket liv, men nu har den fået sit eget selskab - Dansk Tartelet Selskab - en folkebevægelse, som vil give tarteletten en renæssance.

P4 Sjælland, 16. oktober 2007

Desuden har bogen Tarteletter og fænomenet Dansk Tartelet Selskab fundet vej til adskillige ander lokale radiostationer, fx DR Syd, DR Bornholm, DR Fyn og Radio Sydhavsøerne. En sand retro-tarteletbølge har rejst sig ...