Forlaget Vandkunsten » Bøger alfabetisk » Tarteletter. Med 85 forførende opskrifter » Pressemeddelelser

Pressemeddelelser

PRESSEMEDDELELSE, 4. DEC. 2007

Tarteletten generobrer de danske spiseborde

Siden Dansk Tartelet Selskab blev etableret i slutningen af oktober, er nye medlemmer strømmet til og en lokalafdeling af selskabet er opstået på Fyn. Succesen giver nu anledning til, at Dansk Tartelet Selskab efterlyser lokale opskrifter i hele landet og planlægger en tarteletkongres.

Dansk Tartelet Selskab er åbent for alle
I oktober 2007 blev Dansk Tartelet Selskab stiftet af Claes Benthien og Babette Hersant Isaksen. Selskabet får dagligt nye medlemmer, og interesserede kan henvende sig til formanden for Dansk Tartelet Selskab, Claes Benthien, på tarteletter@gmail.com. Selskabet er åbent for alle, der holder af tarteletter. Som nyt medlem får man bl.a. tilsendt en gratis tarteletplakat.

Lokale opskrifter efterlyses – vind kogebogen Tarteletter
I samarbejde med Forlaget Vandkunsten har Dansk Tartelet Selskab udgivet kogebogen Tarteletter – med 85 forførende opskrifter. De 85 opskrifter er inspireret af det danske og internationale køkken.

”Ja, det er nok Danmarks største – og måske første – samling af tarteletopskrifter. Men jeg er sikker på, at der findes mange flere lokale varianter,” udtaler Claes Benthien. ”Vi opfordrer derfor alle til at sende deres opskrift til selskabet, og vi glæder os til at modtage mange gode opskrifter fra alle landets egne.”

De fem bedste opskrifter vil blive valgt i forbindelse med Danmarks første tarteletkongres, som løber af stablen i foråret 2008. De fem vindere vil hver modtage kogebogen Tarteletter af Babette Hersant Isaksen.

Tarteletter til tiden
Den 22. oktober udkom bogen Tarteletter og til både forlagets og formanden for Dansk Tartelet Selskabs store glæde er bogen blevet modtaget med åbne arme, ikke kun af pressen, men også af tarteletentusiaster i det ganske land. Kun en måned efter udgivelsen er et nyt oplag på vej. Den store interesse tyder på en renæssance for den lille sprøde bund med det bløde fyld.

Den første lokalafdeling af Dansk Tartelet Selskab er allerede blevet stiftet på Fyn. I Helnæs Tartelet Forening udgår aktiviteterne fra det lokale forsamlingshus, hvor redaktøren af Helnæs Posten, Poul Dreisler, huserer sammen med den lokale kogekone Annelise Larsen, som i øvrigt er tildelt lokalafdelingens æresmedlemspost, en ære hun deler med skuespiller og komiker Søren Østergaard, der er æresmedlem i Dansk Tartelet Selskab.

Læs mere om selskabet på: www.dansktarteletselskab.dk
Her finder man opskrifter, køkkenredskaber og spisesteder, der serverer tarteletter. Man kan også læse om tartelettens historie samt få tips om producenter af tarteletbunde – ikke mindst en delikat minitartelet, som er velegnet til receptioner og julefrokoster.

Begejstret omtale af Tarteletter
Henrik Boserup: Min gode ven Søren Gericke og jeg kunne godt finde på at åbne en tarteletrestaurant. (...) Jeg synes, det er stærkt, at nogen tager tarteletten op igen. Den kan jo det samme som en burger - man kan få det hele i en mundfuld. Tarteletten er en container, hvor man kan have en lille lækkerbisken i.

Oh, hvilke herlige skaller! En bog, der i tusindvis af danske hjem bør kunne sprede glæde, sand tryghed og anvise nye veje, der med garanti er værd at betræde. Henrik Larsen, Politiken.

Trendy tartelet. Kun fantasien syntes at sætte grænser for fyldet, der er noget mere sofistikeret end klassikeren med høns i asparges. Nu består fyldet af ingredienser som krabbe, gedeost, fasan, hummer og endda chili con carne. Marie Ravn, DR Kultur

--- PRESSEMEDDELELSE I FORBINDELSE MED UDGIVELSEN

Tarteletter. Med 85 forførende opskrifter

Af Babette Hersant Isaksen (pseud.)

Mange elsker dem åbenlyst, lige så mange elsker dem i det skjulte og resten ved ikke, hvad de går glip af …

Hårdt trængt af gastronomiske modeluner har tarteletten længe levet et stille liv. Men nu kommer den endelig - tartelettens kogebog. Et sandt festfyrværkeri af opskrifter på, hvordan man kan variere fyldet i en lille sprød tarteletbund. Her er opskrifter med skaldyr, fisk, grønsager, ost, kalv, okse, lam, vildt og ikke mindst et lille, delikat udvalg af desserttarteletter.

Fra Suzanne Brøggers forord
”Tarteletten har overlevet al latterliggørelse og forhånelse. En gang var det bare en fattigfin bondespise til bryllupper og konfirmation i landets forsamlingshuse – tarteletter med høns i, ærter og gulerødder. Forbi, forbi, nu er det nye tartelet-tider.”

Tartelettens renæssance
Tarteletten betragtes af mange som en bedaget og gammeldags spise. Dette synspunkt vil bogens forfatterinde, som oprindeligt kommer fra Frankrig – tartelettens oprindelsesland – gøre op med én gang for alle. Babette Hersant Isaksens tarteletopskrifter er opstået i mødet mellem især den danske og franske madkultur, men så sandelig også den internationale.

Tegn i sol og måne tyder på, at tarteletten står over for en renæssance.

Anmeldereksemplar og invitation til reception er vedlagt.

Med venlig hilsen
Marie Starup
Redaktør
marie@forlagetvandkunsten.dk


Fakta om bogen
Babette Hersant Isaksen: Tarteletter. Med 85 forførende opskrifter. Forord af Suzanne Brøgger. Forlaget Vandkunsten 2007. 1. udgave. 1. oplag. 192 sider. Indbundet. 169 kr. ISBN 978-87-7695-065-1. Udgivelsesdato: 22.10.2007.

Bogen er skrevet til Forlaget Vandkunsten på fransk, og bearbejdet og oversat af Claes Benthien. Tilrettelagt af Rolf Elsner med fotografier af Bjarne Stæhr. Udgivet i samarbejde med Dansk Tartelet Selskab.

Fakta om forfatteren
Babette Hersant Isaksen (f. 1954) kommer oprindeligt fra Frankrig, men hun har de sidste 20 år været gift med en dansk diplomat. Sammen med ægtemanden har hun været bosat i alverdens lande. De er for øjeblikket udstationerede i Mexico, hvorfra hun er blevet inspireret til opskriften med tarteletter med chili con carne.

Fakta om oversætteren
Claes Benthien (f. 1961) er cand.mag. i historie og kommunikation. Han arbejder som forfatter, journalist og filminstruktør med særlig interesse for madkultur. Desuden har han været vært på en serie radioprogrammer (DR P1) om det danske sommerkøkken, og har endvidere huseret i Meyers Madhus som varm fortaler for fjordrejens fortræffeligheder.

Dansk Tartelet Selskab
Dansk Tartelet Selskab blev stiftet i 2007 af Babette Hersant Isaksen og Claes Benthien for at fremme tartelettens ry og omdømme. Æresmedlem: Søren Østergaard, skuespiller og komiker.