Forlaget Vandkunsten » Bøger alfabetisk » Tarteletter. Med 85 forførende opskrifter

Tarteletter. Med 85 forførende opskrifter

Babette Hersant Isaksen, Claes Benthien: Tarteletter. Med 85 forførende opskrifter. Udgivet maj 2010. 1. udgave. 4. oplag. 192 sider. Indbundet. 169 kr. ISBN 978-87-7695-065-1.

Udsolgt

16 x 17 cm. Skrevet til Forlaget Vandkunsten på fransk, og bearbejdet og oversat af Claes Benthien. Med forord af Suzanne Brøgger. Tilrettelagt af Rolf Elsner med fotografier af Bjarne Stæhr.

Tarteletter er en kogebog med et sandt festfyrværkeri af opskrifter på, hvordan man kan variere fyldet i en lille sprød tarteletbund. Bogen er spækket med opskrifter på tarteletter med skaldyr, fisk, grønsager, ost, kalv, okse, lam, vildt og ikke mindst et lille, men delikat udvalg af desserttarteletter. Har man hang til tarteletter, er bogen den uundværlige inspirationskilde til nye og overraskende tilberedninger, og med sine grundige anvisninger kan man til og med lære at bage dem selv.

Mange elsker tarteletter, og i Danmark er der stadig en rig og levende tradition for at servere tarteletter som forret ved festlige lejligheder, og mange traditionelle spisesteder holder stadig retten til at servere tarteletter i hævd. Vi kender alle klassikerne høns i asparges, rejer i asparges og den gammelkendte med skinke, grønærter og gulerødder .

Tarteletten betragtes dog også af mange, med rette eller urette, som en noget bedaget og gammeldags spise og som udtryk for en småborgerlig madkultur. Dette synspunkt vil bogens forfatterinde, som oprindeligt kommer fra Frankrig – tartelettens oprindelsesland – gøre op med én gang for alle. Babette Hersants tarteletopskrifter er opstået i mødet mellem især den danske og franske madkultur, men så sandelig også den internationale som hun har lært at kende gennem sine mange rejser med sin ægtefælle, som er dansk diplomat.

Tarteletter er en oplagt mandelgave, eller gave til børnene der flytter hjemmefra, til manden eller kvinden der har alt, undtagen god smag, til svigermor der er kørt træt i høns i asparges, men frem for alt til alle der lider af gastronomiske fordomme.

Kursus i tartelettens gastronomiske kunnen

Har du fået smag for tarteletter og ønsker at vide mere, så er der mulighed for at deltage i kurset "Nye tartelettider - et retrokursus" ved Claes Benthien i Meyers Madhus - læs mere her.

Dansk Tartelet Selskab
Bogen er udgivet i samarbejde med Dansk Tartelet Selskab, hvis formål er at fremme tartelettens ry og omdømme. Selskabet er stiftet af Babette Hersant Isaksen og Claes Benthien og har komiker og skuespiller Søren Østergaard som æresmedlem. Læs mere på www.dansktarteletselskab.dk

Nedenstående plakat kan bestilles ved henvendelse på info@forlagetvandkunsten.dk. Format ca. 90 cm x 42 cm, pris 50 kr. + 25 kr. i porto.