Forlaget Vandkunsten » Bøger alfabetisk » Små paradiser. Blomster og haver i islam » Pressen skrev

Pressen skrev

Kunsten at give en bog

"Bogen er en nydelse. Fuld af poesi, sanselighed og vidunderlige billeder."

Bente Scavenius, Børsen, 13. december 2007

Enestående smuk bog

"Ud fra sit kendskab til østerlandsk poesi og egne rejser til fjerne lande maler hun besnærende billeder af fyrsternes haver i tusind år. Og ud fra sit enestående kendskab til den islamiske verden fortæller hun historien om naturens forunderlige rolle i østerlandsk filosofi, liv og kunst ..."

Gertrud Købke Sutton, Landskab 8 2007

Paradisiske haver

"... bogen [er] en samling af de smukkeste litterære og filosofiske tekster om haver og blomster fra den islamiske verden."

Søren Olsen, Bornholms Tidende, 21. juli 2007.

En slentrende lystvandring

"Læs endelig ikke "Små paradiser" for hurtigt. Sæt tempoet ned, spil næseborene ud og lad den være det, den er tænkt som: En slentrende lystvandring gennem haver så underskønne som Paradiset selv; en nydelsesfuld og stemningsmættet rejse gennem orientalske parker af himmelske dimensioner. ... Forær endelig "Små paradiser" til en lidenskabelig haveelsker..."

Henriette Bacher Lind, Jyllands-Posten, 19. juni 2006

Øjenlyst og poetisk fryd

"Lærdom formidlet med stor entusiasme præger denne bog ... Schimmels bog er et veritabelt skatkammer, både for øjet og for sindet. Åbn blot hjertet."

Lars Bonnevie, Weekendavisen, 15. juni 2007

Fornem bogkunst

"’Små paradiser’ er en rejse i tid og tekster, i rum og bevidsthed. En rejse til havernes verden. Og rejse må man, hvis man vil forstå den islamiske haves himmelske væsen. … Anne Marie Schimmels bog er helt upolitisk, men sætter man sig med den, får man måske mere forståelse af islam, end mangen politisk analyse kunne have bibragt. … Bogen udkommer nu på dansk som et stykke bogkunst i forlaget Vandkunstens Carsten Niebuhr Bibliotek. Papirets, trykkets, indbindingens kvalitet er de ’Små paradiser’ værdigt, og hertil kommer et lille scoop på billedsiden: Værket er, som det hedder med et udtryk fra dengang, der var håndværk til: ”illumineret med udvalgte miniaturer fra C.L. Davids Samling”.

Bjørn Bredal, Politiken, 12. maj 2007